donderdag 24 november 2011

Post

Vandaag zat er post in mijn KHBO-mailbox rechtstreeks uit Denemarken.
Heel wat informatie in verband met de accomodatie daar, wat we allemaal nodig hebben, wat er allemaal moet betaald worden (of course!) en nog wat praktische zaken.

Heel veel over onze verblijfplaats daar weten we nog niet maar dat volgt in een volgende e-mail. Wat er wel in afspraken terug te vinden is, is het woord 'student dorms' dus volgens mij gaat het om een soort van peda op de campus zelf. We zullen zien...

Toch waren er een paar dingen tussen de informatie die mij meteen opvielen. Onder de titel "Study trip" was er te lezen dat we op 3daagse gaan naar Kopenhagen in week 7 van ons verblijf. Dat wil zeggen in de week van 12 maart.
Het tweede was te vinden onder het puntje "Misc". In Denemarken hebben ze immers ook paasvakantie en die valt daar van 2 tot en met 9 april. Dé datum dus om een beetje Belgisch bezoek te verwachten!

In een bijlage zat er een lijstje met de namen en e-mailadressen van alle deelnemers. Het leeuwendeel van onze groep bestaat uit meisjes. We zijn in het totaal met 32 Erasmussers.

Het begint stilletjes aan allemaal heel concreet te worden, spannend!


Tot schrijfs

Jill Debager! (want dat is nu éénmaal het Deens voor bakker ;) )

woensdag 16 november 2011

Mede-Erasmussers

Vanaf vandaag kunnen jullie mijn Eramsusavonturen lezen op mijn blog.
Heel veel heb ik nog niet te vertellen, maar ik doe mijn best om het toch wat boeiend te houden.

Op dit moment bevind ik mij nog volop in mijn eerste stage. Het Erasmusavontuur lijkt nog steeds veraf maar als ik er over ga nadenken, sluipt het toch met rasse schreden dichterbij. Ik besef het pas ten volle als er ex-leerkrachten in mijn stageschool vragen beginnen te stellen over mijn laatste opleidingsjaar.

Ik ben de enige KHBO-student die naar het pittoreske Haderslev in Zuid-Denemarken vertrekt eind januari. Ik bedacht dat het toch interessant zou zijn om niet alleen te moeten reizen. Haderslev is immers niet zo goed bereikbaar. Het wordt een reis van een volledige dag. Ik mailde naar de internationale coördinator Tanja Løwe Sørensen met de vraag of het mogelijk was om de e-mailadressen te krijgen van de andere Belgisch studenten. 


Ondertussen zijn we al een weekje verder en mijn e-mail met de vraag of we misschien met z'n viertjes kunnen afreizen is inmiddels al verstuurd. Nu nog wachten op een antwoord. 


Het wordt daar trouwens alle meisjes aan de macht in Denemarken want de Belgische deligatie bestaat uit 4 sterke vrouwen! ;) 


Zo dat was het dan voor mijn eerste blogberichtje.


Tot schrijfs
Jill


Oh ja, de mensen die nieuwsgierig zijn naar de ligging van dat misterieuze stadje in Zuid-Denemarken, klik op onderstaande link!


http://maps.google.be/maps?hl=nl&q=haderslev&gs_upl=4969l9364l0l9851l19l12l4l0l0l2l856l2715l4-1.0.3l9l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&biw=1920&bih=979&um=1&ie=UTF-8&hq=&hnear=0x464caefb5d527a83:0xa00afcc1d5167c0,Haderslev,+Denemarken&gl=be&ei=Tc_DTsCXN9KHhQeo-rTkDQ&sa=X&oi=geocode_result&ct=image&resnum=1&ved=0CDgQ8gEwAA