zaterdag 11 februari 2012

Jeg hedder Jill

Het is alweer een week geleden dat ik hier nog een teken van leven heb gegeven. Maar geen zorgen... I'm alive!
Het eerste goede nieuws dat ik kan brengen is dat mijn rapport is aangekomen in een e-mail en ik ben voor alles geslaagd. Voor de rest was het hier een redelijk normale schoolweek in Haderslev.

We begonnen op maandag om 8u15 met Aesthetic learning processes, vroeg dus! Er ontstond al meteen grote verwarring in het begin van de les. De leerkracht liet een blad rondgaan waarop we onze handtekening moesten zetten om te bewijzen dat we aanwezig waren in de les (we moeten dat hier namelijk in alle lessen doen). Op dat blad stonden echter enkel de mensen die het keuzevak "Art" hebben. Mijn keuzevakken zijn hier Music, Storytelling en English. De leerkracht was ook in de war. Ze vertelde dat de mensen die er niet moesten zijn mochten vertrekken. Ik bleef zitten aangezien ik toch zo vroeg was opgestaan en niets beters te doen had. Dit bleek achteraf een goede beslissing want blijkbaar was het een vak verplicht voor iedereen. De gene die vertrokken zijn moeten nu allemaal nog een inhaalles volgen.

Verder stond er deze week ook nog het vak Global Citizenship op het programma. Er werd ons verteld door erasmussers van vorig jaar dat dit één van de saaiste vakken van de 12 weken zou worden. We kwamen dus allemaal binnen in het klaslokaal met lage verwachtingen. Meer verrast konden we echter niet zijn. De lessen Global Citizenship worden gegeven door een jonge docent die zelf nog als erasmusser naar London is geweest. Hij wil er zeker voor zorgen dat we hier de tijd van ons leven beleven en niet verspillen aan saaie, nutteloze opdrachten. De lessen gaan over de Rechten van de Mens, over de verschillende regeringen, over de verschillende gewoontes in onze landen ... We kregen meteen al onze eerste opdracht 3 posters maken over het schenden van de Rechten van de Mens in ons land en een animatiefilmpje over hoe dat allemaal in de media verschijnt. Voor de geïnteresseerden: klik op deze linken dan kan je ons filmpje zien!

Woensdag was het eindelijk tijd voor onze eerste muziek les met Trine. In tegenstelling tot de Global Citizenship-lessen had ik hier wel hoge verwachtingen. En die werden allemaal ingevuld. We starten de les met een aantal opwarmoefeningen en het losmaken van de spieren, het aanleren van de juiste houding om goed te kunnen zingen ... Er was een heel ontspannen sfeer in de les en dat is ook nodig als je mensen aan het zingen wil krijgen. De lerares had ons op voorhand gewaarschuwd dat we een paar keer getest zouden worden. De eerste test begon al na de opwarmingsoefeningen. Trine wou zien hoe ver ons bereik ging en nam plaats achter de piano. We zongen hele hoge en hele lage tonen. Na een kleine pauze werd er vragenrondje gedaan om te zien welke ervaring je al hebt met muziek. Je ziet dat er een grote verscheidenheid in onze groep zit. Sommige mensen spelen al jaren een instrument, anderen dansen al jaren, nog anderen hebben ooit eens op een instrument gespeeld en nog anderen hebben niets van ervaring in de muziek wereld. De bedoeling van de lessen is dat we op het einde van ons Erasmus-verblijf een nummer brengen voor de hele klas. De rest van de les bestond uit liedjes zingen en ritmische bewegingen en geluiden maken met je lichaam. Echt een SUPERles!

De rest van de week stond in functie van het plannen van de trip naar Kopenhagen. Hieronder ons programma:


Feb 12th:
Haderslev Bus Station: meet at 8.15 J. Bus leaves towards Vojens at 8.25. We have to wait in Vojens, so bring some breakfast with you !
Arrival CPH: 12.49

Check in at Danhostel Copenhagen City
Arrival
1pm
Hostel
1-2pm
National museum
2-5 pm
Hostel free time
5-6 pm
Hostel check-in at reception
6pm
Turkish restaurant
7pm
Free evening
after dinner


Feb 13th:
Breakfast
8-8.30 morning
Little Mermaid, The Citadel
9-12 morning
Amalienborg,
noon - 12 o´clock
optional !
Meeting at Rosenborg
1pm
Rosenborg
 1pm-2:30 pm
Round Tower
3pm
Free time. Shopping, Strøget
3:30 pm - dinner
Danish dinner
7pm
Free evening
after dinner

Feb 14th:

Breakfast
8-8.30 morning
Experimantarium OR Art gallery
9-12 morning
choose one!
Lunch
noon
Christiania OR Riplay´s
13-15 afternoon
choose one!
Departure  of train
4:30 PM


De rest van volgende week hebben we vrij en we besloten met een groepje van een stuk of 10 erasmussers om door te reizen naar Stockholm. Wat we daar allemaal gaan doen weten we nog niet precies. Maar iets die zeker op mijn verlanglijstje staat is het Vasa-museum! Deze namiddag hebben we afgesproken in de Vlaamse meisjes hun huis om de topattracties min of meer vast te leggen.

Een klein leuk detail zie hieronder wat de Deense jongens van ons studentenhuis eten op een donderdagavond. Ik voelde me eventjes in Amerika en niet in Denemarken.


En om te bewijzen dat ik daar niet aan meedoe zie hier mijn maaltijd van die avond... met zelfgemaakte appelmoes!


Nog een sfeerbeeldje van de filmavond gisteren. We kozen voor "The Notebook" en ook al is dit niet echt de meest lachwekkende film. Er werd toch heel wat afgelachen!Naast deze zalige momenten was er nog plaats voor de eerste Deense les. Daarin ontdekte ik dat het Deens wel een klein beetje lijkt op het Nederlands maar dat je eigenlijk het best moppelt als je Deens spreekt, dan verstaan de echte Denen je het best!
Het eerste zinnetje dat ik echt goed kan uitspreken is: Jeg hedder Jill!

Het zal nu een weekje muisstil zijn hier op mijn blog maar ik schrijf jullie volgende week met de volledige avonturen uit de twee Scandinavische hoofdsteden!

Tot schrijfs

Jill (die nu dringend haar valies moet maken!)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten